Eşti aici
×

Oale, cratite si tigai

In loc sa aveti acasa rafturi pline de oalte si cratite de toate formele si dimensiunile, este mai indicat sa aveti mai putine dar de foarte buna calitate, realizate din materiale premium. De asemenea, este foarte important sa alegeti oale si cratite potrivite pentru dvs si pentru ustensilele pe care le detineti deja.

Oalele din otel inoxidabil clasice rezista timp indelungat si sunt o alegere foarte buna atunci cand doriti sa faceti mancare inabusita, sa fierbeti la foc mic pentru o perioada indelungata. Deseori vandute in seturi, oalele din otel inoxidabil pot fi cele mai utilizate vase din bucataria dvs, abordand orice gen de gatit si realizand aproape orice tip de mancare.

Aceste oale din otel inoxidabil sunt usor de intretinut, durabile si nu interactioneaza cu alimentele, oferind intotdeauna o incalzire rapida si uniforma. De multe ori oalele din otel inoxidabil sunt magnetice si compatibile cu orice tip de incalzire.

Este posibil sa fie in ordine si daca le spalati la masina de spalat vase, insa acest lucru se stabileste in functie de materialul din care este confectionat manerul unei oale din otel inoxidabil.

Oalele antiaderente se curata fara efort dupa ce gatiti in ele chiar si alimente delicate, inclusiv oua sau clatite. Deoarece nu necesita ulei aproape deloc sau doar foarte putin, tigaile si oalele antiaderente sunt o algere inspirata pentru mancarurile cu continut scazut de grasimi sau fara grasimi deloc.

Oalele antiaderente sunt usor de curatat. De asemenea, aveti nevoie de mult mai putin ulei atunci cand prajiti ceva, lucru benefic deoarece va elimina unele grasimi din alimentatia dvs zilnica.

In functie de materialul principal din care sunt realizate oalele antiaderente, pot fi ideale pentru utilizarea pe orice tip de plita, inclusiv pe cele cu inductie. Oalele antiaderente sunt rezistente pana la temperaturi foarte ridicate, aveti insa grija la tipul materialului din care este realizat manerul.

Practic, puteti gati absolut orice in aceste oale sub presiune – de la carne si feluri principale, la orez, cartofi sau orice alt fel de legume si chiar si desert. De asemenea, o oala sub presiune va ajuta sa preparati alimentele in medie cu pana la 70% mai repede decat folosind metodele conventionale, ceea ce inseamna ca veti economisi energie si timp pretios.

Foarte multi oameni incep sa foloseasca o oala sub presiune deoarece cred ca este mai sanatos, mai gustos si mai rapid de preparat. Intr-adevar, aceste oale sub presiune accelereaza procesul gatirii mancarii pastrand simultan substantele nutritive si vitaminele din alimente. Rezultatul final avand intotdeauna un gust minunat.

Utilizatorii de oale si tigai antiaderente le iubesc pur si simplu, pentru ca alimentele nu se lipesc, iar tigaile sunt foarte usor de curatat. De asemenea, daca nu consumati ulei de fel, aceste tigai non-aderente pot fi un vis, in special pentru feluri de mancare cum ar fi clatitele, burgerii, ouale si multe altele asemenea.

Datorita stratului unic care acopera aceste tigai antiaderente, alimentele nu se lipesc aproape niciodata. Totusi, cei care au obiceiul sa gateasca acasa se intreaba deseori daca produsele chimice folosite in procesul de fabricatie al tigailor antiaderente ar putea fi eliberate in produsele alimentare sau emise in aer. De cele mai multe ori nu se intampla acest lucru, mai ales daca cumparati tigai antiaderente de la firme de incredere din acest domeniu.

Gratarul in interior este o modalitate formidabil de simpla de a pregati cina – tot ceea ce aveti nevoie este o tigaie grill de calitate si un aragaz / plita. Nu exista lemne, carburi sau butelii de gaz si nu trebuie sa stati in ploaie sau in frig pentru a face un gratar.

Nimic nu inlocuieste aroma deosebita a mancarii gatita direct pe foc, dar un grill antiaderent este o alternativa foarte buna. Caracteristica cheie a acestor tigai grill, care pot fi utilizate pe aragaz / plite / sobe, sunt liniile ridicate care permit excesului de grasime sa se scurga din alimente.

O tigaie grill antiaderenta va livra niste arome pe care o tigaie obisnuita nu are cum sa le obtina. Este adevarat, veti obtine si putin mai mult fum, insa un geam deschis si o hota vor rezolva problema imediat.

Prepararea celor mai delicioase clatite este mai usoara atunci cand utilizati o tigaie pentru clatite. Marginile unei astfel de tigai sunt putin mai mici decat la una obisnuita, astfel incat va fi mult mai usor sa intoarceti clatita sau sa o scoateti.

O retete buna reprezinta numai jumatate din ceea ce aveti nevoie pentru a obtine clatite delicioase. O tigaie pentru clatite este la fel de importanta. Fara o astfel de tigaie nu veti putea obtine clatite subtiri si bine rumenite. Ceea ce cauati este o tigaie pentru clatite care nu are puncte fierbinti, este antiaderenta, are marginile mici si are dimensiuni rezonabile.

Daca sunteti pasionati de clatite si va place sa le gatiti des atat pentru dvs cat si pentru invitatii pe care ii aveti, atunci o tigaie clatite este un accesoriu in bucatarie de care aveti nevoie cu siguranta.