Eşti aici
×

Sfaturi pentru a alege cea mai buna boxa portabila Bluetooth

Sfaturi pentru a alege cea mai buna boxa portabila Bluetooth

Un sunet de buna calitate este esential pentru a ne bucura cu adevarat de muzica noastra preferata. Telefoanele si tabletele mobile sunt cele mai confortabile dispozitive pentru a reda muzica in orice loc, cu toate acestea, in majoritatea cazurilor, acestea nu ofera calitatea dorita. Depindem de boxe pentru a obtine audio de inalta calitate, dar exista limitari. Sunt grele, voluminoase, cu fir si au nevoie de o sursa de alimentare. Apoi a venit revolutia boxelor portabile, ceea ce ne-a imbunatatit experienta audio substantial.

Aceste gadgeturi ofera o solutie confortabila si eficienta pentru aceste probleme, deoarece le puteti transporta cu usurinta si pentru ca nici nu mai aveti nevoie de cabluri greoaie incurcate permanent. Dar totusi, cu toate optiunile disponibile pe piata, cum facem sa alegem cea mai buna boxa portabila pentru noi?

Ce boxe fara fir exista si de ce sa alegi una cu tehnologie Bluetooth?

Inainte de a incepe cu sfaturile, dorim sa explicam pe scurt ce este o boxa fara fir si ce tipuri exista, astfel incat sa cunosti avantajele si dezavantajele fiecaruia.

Boxele wireless va permit sa le conectati la playerul muzical fara a utiliza cabluri. Pentru a face acest lucru, trebuie doar sa asociati dispozitivul de redare (smartphone, tableta, tv, laptop, etc) cu o boxa, folosind una dintre tehnologiile de conectare existente: propria retea wireless, WiFi, Bluetooth sau chiar NFC. In functie de modelul ales, aceasta va avea una dintre optiunile de conectare amintite anterior si, desi acest articol este dedicat celor care se conecteaza prin Bluetooth, va vom spune despre diferentele dintre fiecare tip.

Boxele WiFi utilizeaza reteaua de Internet WiFi pentru a se conecta. Acest tip de conexiune ofera un sunet de calitate putin mai bun decat Bluetooth, insa pentru difuzoarele portabile de mici dimensiuni, nu este o problema.

Pe de alta parte, au mai multe dezavantaje, cum ar fi nevoia unei configurari initiale care poate fi complicata de multe ori pentru cei mai putini familiarizati cu tehnologia, iar daca conexiunea dvs interna nu este una bine facuta, s-ar putea sa va confruntati cu multe probleme de conectare. Dar poate cel mai mare dezavantaj este intotdeauna nevoia de a avea o priza in apropiere.

Daca iesiti cu prietenii, la plaja sau la piscina, va aflati in curtea casei dvs, luand o cina, faceti un gratar sau urmariti un concert pe tableta, boxele Bluetooth portabile va vor permite sa va bucurati de spectacol din cel mai confortabil mod.

12 sfaturi pentru a alege cea mai buna boxa portabila Bluetooth

Si acum ca am vazut avantajele pe care le au boxele Bluetooth fata de alte tipuri de boxe fara fir, sa vedem cateva sfaturi care sa va ajute sa il alegeti pe cel mai bun.

1. Usoare si compacte

Sa presupunem ca planuiesti o escapada romantica undeva in aer liber, asadar trebuie sa incapa totul in bagajul mic de mana, unde vei pune o boxa de mari dimensiuni? Acest lucru nu s-ar intampla cu o boxa fara fir compacta.

Multe companii au dezvoltat boxe Bluetooth ultra usoare si compacte, care se vor potrivi oriunde in bagaj. Puteti sa le luati oriunde doriti, fara sa va ganditi prea mult la acest aspect. Daca intentia ta este sa ai un difuzor portabil pe care il poti lua cu tine oriunde ai merge, alege una care nu masoara mai mult de 15 cm.

Aveti cateva exemple precum Sony XB10 sau JBL Go, care ofera o calitate excelenta a sunetului si sunt de mici dimensiuni.

2. Calitatea sunetului. Dar cum alegem fara sa testam?

Nu exista nici o indoiala ca acesta este unul dintre cei mai importanti parametri. La sfarsitul zilei, daca urmeaza sa cumparam o boxa, se datoreaza faptului ca vrem sa ascultam muzica mult mai bine decat o facem de obicei cu telefonul nostru. Ok, acest lucru este clar, dar de unde stim ca dispozitivul are o calitate buna a sunetului.

Exista patru parametri care ne pot ajuta sa stim ca o boxa va suna bine, chiar si fara sa o fi auzit: puterea de iesire, frecventa, sistemul de sunet si impedanta.

Unitatea de masura pentru puterea de iesire este Watt-ul. Aceasta valoare se refera la watii emisi de boxa, care va fi strans legata de presiunea sonora in decibeli, adica de volum. Boxele mici pe care le regasim in acest articol nu pot dezvolta o putere prea mare datorita dimensiunilor mici. Intre 15-20 de wati obtinem aproximativ 80 dB, un volum suficient de mare pentru a asculta muzica si in aer liber. Retineti ca aproape niciodata nu folosim boxele la intreaga putere, deoarece cauzeaza distorsiuni. In mod normal, le folosim la maximum 80%.

Un alt lucru care indica calitatea sunetului este gama de frecvente in care dispozitivul este capabil sa emita. Spectrul audibil sau sunetele capabile sa fie percepute de urechea umana merg de la aproximativ 20 Hz la 20000 Hz.

Da o boxa nu este capabila sa emita in intreaga gama a spectrului sonor, vor aparea sunete pe care nu le vom auzi. Prin urmare, cu cat este mai mare gama de frecvente acoperite, cu atat vom percepe mai clar sunetul.

Urmatorul punct de luat in considerare este tipul de sistem de sunet utilizat. Fiecare sistem este format dintr-un anumit numar de canale. Aceste canale sunt fiecare dintre difuzoarele care vor emite sunetul. Ati auzit probabil de 5.1, 2.1, etc, ceea ce inseamna ca exista cinci difuzoare de gama si un subwoofer pentru bas.

In cele din urma, ajungem la impedanta. Rezistenta in ohim este tratata cu trecerea curentului electric si este legata de putere. Cu cat aceasta rezistenta este mai mare, cu atat puterea cu care emite difuzorul este mai mica. Pentru a nu complica lucrurile, amintiti-va doar ca atunci cand este mai mica impedanta, atunci calitatea sunetului este mai buna.

Sfaturi pentru a alege cea mai buna boxa portabila Bluetooth

3. Bateria si incarcarea rapida

Unele modele au baterii care permit redarea continua de pana la 15-16 ore cu o singura incarcare. In mod normal, o boxa ar trebui sa redea pentru minim 6 ore. Timpul de incarcare este un alt lucru de cautat. Unele modele ofera incarcare rapida, in timp ce altele nu. Boxele portabile precum Divoom Power ofera pana la 12 ore de redare continua cu o singura incarcare.

4. Conectivitate

Desigur, conectivitatea Bluetooth exista, dar ati incercat si NFC? Face sarcina de a imperechea dispozitivele si mai usoara. Pur si simplu prin apropierea echipamentelor si pastrarea lor timp de o secunda sau doua, se vor conecta automat. Desigur, este necesar ca ambele sa aiba sistemul NFC, atat telefonul sau tableta, cat si boxa. De exemplu, JBL Pulse.

Pentru a va conecta la vechile unitati care nu au Bluetooth, puteti utiliza intrarea auxiliara de 3,5 mm care va permite sa conectati boxa folosind un cablu.

5. Compatibilitate

Boxele moderne sunt echipate cu cele mai recente versiuni Bluetooth (v 4.0 sau 5.0). Daca dispozitivul dvs de trimitere cu care va veti conecta are o versiune mai veche, este posibil sa intampinati o problema de imperechere. Asigurati-va ca boxa este compatibila cu versiunile Bluetooth inferioare pana la A2DP si atunci veti evita dezamagirile.

Multe brand-uri isi echipeaza produsele cu o conexiune de iesire USB sau microUSB, care sunt utilizate pentru a incarca echipamentul si, in unele cazuri, pentru a instala actualizari si pentru a evita problemele de compatibilitate.

6. Functia handsfree

Ascultati muzica pe boxa dvs conectata la smartphone si deodata primiti un apel. Ce se intampla atunci? Daca boxa are un microfon incorporat, puteti vorbi la ea ca si cum ati folosi functia Speaker a telefonului. Muzica este oprita automat, raspundeti la apel apasand pe butonul de pe boxa si cand terminati de vorbit, muzica va continua automat.

7. Conectati mai multe boxe

Aceasta optiune poate fi gasita pe un numar restrans de boxe portabile Bluetooth, fiind mult mai frecventa in cazul boxelor WiFi. Imagineaza-ti ca ai o camera in care vrei sa creezi un sunet 360. O singura boxa nu va ajuta, deoarece sursa sunetului provine din acelasi punct. Pentru a realiza acest lucru, unele boxe Bluetooth utilizeaza o aplicatie mobila care permite gestionarea conexiunii mai multor boxe.

8. Design

V-ati gandit deja unde aveti de gand sa pozitionati boxa in casa? Desi este un dispozitiv mic si simplu, care ocupa foarte putin spatiu, daca intentionati sa o lasati intr-un loc vizibil, cum ar fi o biblioteca sau o masa, alegeti un dispozitiv cu un design adecvat. Daca te gandesti mai mult ca o vei folosi in aer liber, atunci este posibil sa iti placa mai mult cele foarte colorate.

9. Controale simple

Din pacate, traim mereu in graba. Activitatile de zi cu zi ne imping sa facem lucrurile cat mai repede si aproape ca nu avem timp pentru noi insine. Prin urmare, cu cat mai usor este de utilizat boxa, cu atat va fi mai bine. Nu va doriti sa petreceti trei zile citind instructiuni si invatand cum sa o utilizati.

Veti avea nevoie doar de cateva butoane de control pe boxa care sa va ajute sa indepliniti unele functii de baza. Un singur buton de pornire / oprire, butonul de redare / pauza, controlul volumului, unul pentru a raspunde la apeluri telefonice si butonul de asociere Bluetooth, este tot ce trebuie sa aveti pentru controlul total al dispozitivului.

10. Cumpara in functie de nevoile tale

Ar trebui sa va ganditi de ce sa cumparati o boxa portabila Bluetooth. Este pentru aventuri in aer liber, pentru petreceri sau pur si simplu pentru a asculta muzica acasa sau aveti nevoie de un model rezistent la apa? Ei bine, exista modele pentru orice scop, asadar alegeti cu intelepciune.

Vrei o boxa pe care sa o poti scoate la gratar, la camping sau cand iesi la plimbare cu bicicleta. Ei bine, in acest caz, este important sa fii pregatit pentru asta.

Daca o veti folosi in principal in exterior, alegeti un model cu o putere de iesire buna, care sa ofere un sunet ridicat, astfel incat sa o puteti auzi clar si in mediile zgomotoase. Nu trebuie sa aiba mai putin de 85 de decibeli.

Un alt lucru de care trebuie sa tineti cont, in acest caz, este bateria, veti avea nevoie de cel putin 10 ore de redare continua. Daca boxa are dimensiuni ceva mai mari, veti aprecia daca are si un maner, astfel incat sa o puteti transporta confortabil.

11. Durabilitate

La fel ca si in cazul rezistentei, verificati durabilitatea produsului citind inainte recenziile. Daca sunteti o persoana care scapa des lucruri din mana, atunci boxa trebuie sa fie una rezistenta la lovituri. Unele modele sunt acoperite de carcase din aluminiu, mai rezistente decat plasticul obisnuit.

12. Pretul

Nu in ultimul rand, cel mai bun nu este cel mai scump, important este sa ofere cea mai buna calitate pentru mai putini bani. Asadar nu cumparati direct cele mai scumpe boxe Bluetooth portabile. Acestea sunt produse electronice care sunt predispuse la daune. Cercetati putin, gasiti nevoile dvs specifice, alegeti boxa potrivita care se potriveste nevoilor dvs dupa ce parcurgeti descrieri si recenzii.