Eşti aici
×

Ghid complet pentru alegerea unei boxe Bluetooth (actualizat 2020)

Ghid complet pentru alegerea unei boxe Bluetooth (actualizat 2020)

Boxele Bluetooth sunt o modalitate foarte convenabila pentru a asculta muzica. In prezent ascultam muzica de pe telefon, direct de pe Youtube sau prin intermediul aplicatiilor dedicate cum ar fi Spotify. Folosind o boxa Bluetooth puteti asculta muzica preferata la o calitate mult mai buna decat cea oferita de difuzorul telefonului.

Exista o gama uriasa de boxe portabile Bluetooth pe piata, asadar va vom prezenta mai jos care sunt cele mai importante caracteristici de care sa tineti cont atunci cand cautati un astfel de dispozitiv.

Cum functioneaza boxele Bluetooth?

Dupa cum sugereaza si numele, boxele Bluetooth utilizeaza conectivitatea Bluetooth pentru a asigura legatura dintre sursa de muzica si boxa. Boxa contine conectivitatea Bluetooth, un amplificator si difuzoarele. O baterie este de asemenea inclusa, pentru a face ca aceasta sa fie portabila.

Adesea, boxele au si o intrare auxiliara care sa va permita sa o conectati prin cablu daca doriti.

Cum alegem cea mai buna boxa Bluetooth?

Prima etapa in alegerea cele mai bune boxe este sa decideti exact la ce doriti sa o utilizati. Unele pot fi utilizate in casa – altele pot fi pentru exterior fiind rezistente la apa si praf. Inainte de a decide cu privire la cea mai buna boxa e necesar sa stiti acest lucru pentru ca o boxa pentru acasa poate sa aiba cerinte total diferite fata de una pentru calatorii.

De asemenea, sunt cateva puncte cheie de care sa tineti cont atunci cand cumparati o boxa Bluetooth:

Bateria

Durata de viata a bateriei este un parametru cheie de luat in considerare, nu este de dorit sa reincarcati boxa la fiecare ora. Boxele de mici dimensiuni tind sa aiba baterii de capacitate mai mica care nu rezista multe ore, insa cele de dimensiuni mai rezonabila au o autonomie in jur de 12 ore. Duratele de functionare tipice pot fi intre sase si  zece ore, totusi variaza pentru ca este foarte important volumul la care ascultati muzica. Daca tineti boxa la volum maxim sau temperatura exterioara unde utilizati boxa este prea scazuta / crescuta atunci bateria nu va mai rezista la fel de mult. Totusi, atunci cand alegeti boxa, asigurati-va ca durata de viata a bateriei este suficient de lunga pentru ceea ce aveti nevoie. De asemenea, amintiti-va ca bateriilor Li-ion nu le place sa fie descarcate complet.

Calitatea audio

Evident, este foarte placut sa ai o boxa Bluetooth care sa se auda foarte bine. Adesea, specificatiile pentru distorsiuniea armoica totala sunt undeva la 1%, ceea ce este foarte bine, cu cat este mai mica valoarea cu atat mai bine. De asemenea, raspunsul la frecventa este foarte important, unele boxe suna mai bine decat altele, iar acest lucru este adesea rezultatul unui raspuns de frecventa mult mai bun. Puteti vedea valori de la 100 Hz la 20 kHz, punctul de 100 Hz este frecventa joasa iar 20 kHz frecventa joasa. Punctul de frecventa joasa indica nivelul de bass la care ne putem astepta – cu cat este mai mic cu atat mai bine.

Dimensiunea

Boxele Bluetooth au o varietate de dimensiuni. Exista boxe mici conice sau cilindrice, orientate spre portabilitate sau boxe de dimeniuni mai mari, care tind sa ofere un sunet de calitate mai buna. In general, cu cat sunt mai mari, cu atat este mai buna calitatea audio si bateria de dimensiuni mai mari.

Puterea audio

Nu toate boxele au acest parametru specificat. Cand este declarat veti vedea puterea in W (wati). Zece wati este un sunet puternic, desi eficienta boxelor intr-o carcasa atat de mica nu este tocmai grozava. Este important sa luati o boxa cu multi wati daca doriti sa o utilizati in exterior sau in camere foarte mari.

Impermeabilitatea

Deoarece boxele Bluetooth au acum preturi foarte atractive si sunt portabile, inseamna ca de multe ori vor fi amplasate si in apropierea apei, cum ar fi langa dus, la piscina sau pe plaja. Apa si aparatele electronice nu se amesteca niciodata, de aceea poate ar fi bine sa alegeti o boxa impermeabila daca doriti sa o utilizati si in astfel de moduri.

Conectarea mai multor difuzoare

Unele boxe au capacitatea de a se conecta la o a doua boxa pentru a avea un sunet stereo. Daca aceasta caracteristica este importanta pentru voi, atunci ar trebui sa alegeti o boxa care va permite acest lucru.

Daca cautati o boxa Bluetooth veti vedea ca exista o mare varietate din care puteti alege. Unele sunt foarte ieftine in timp ce altele pot fi destul de costisitoare. In functie de ceea ce doriti, va recomandam sa cautati cat mai multe pareri si review-uri si daca aveti posibilitatea, sa mergeti sa testati produsele inainte de achizitie.