Eşti aici
×

Cum achizitionam o drona potrivita?

Cum achizitionam o drona potrivita?

Inainte de a incepe sa cautati drone de vanzare pentru a achizitiona una, ar trebui sa stiti cateva lucruri inainte. Cumpararea unei drone a devenit mult mai usoara in aceste zile datorita Internetului, dar in acelasi timp a devenit si mult mai grea, tot din cauza Internetului. Nu numai ca acum veti gasi optiuni nelimitate de produse si variatii ale acestora, dar veti gasi si pareri de la cumparatori, fie ei calificati sau nu.

Fiecare drona vine cu propriul design si set de instructiuni. Veti gasi o corelatie directa intre pret si functiile disponibile. Daca doriti sa aiba foarte multe functii, utile sau nu, atunci veti plati pentru ele. Primul lucru de care ar trebuie sa tineti cont, este pachetul de zbor. Majoritatea producatorilor de drone vor face produsele lor disponibile in oricare dintre aceste pachete:

Ready to Fly – o astfel de drona vine echipata cu tot ce are nevoie pentru a zbura. De cele mai multe ori, singurul lucru pe care il aveti de facut dupa ce scoateti drona din cutie, este sa atasati elicele si sa conectati bateriile.

Bind and Fly – cei cu mai multa experienta in domeniul dronelor ar putea sa prefere sa isi construiasca singurile telecomenzile de control. Din acest motiv, unele produse au in cutie numai drona, pe care va trebui sa o conectati la un controler personal, inainte de a incepe sa zburati cu ea.

Intelegerea diferentei dintre aceste doua pachete va va salva de unele dureri de cap ulterioare si, de asemenea, va ajuta daca aveti un buget limitat pentru a achizitiona o drona. Cei care cumpara o drona pentru prima data, vor dori intotdeauna sa cumpere una gata de zbor.

Functii drone

De asemenea, alte caracteristici si functii pe care o drona le poate avea sunt:

Optiuni avansate de control – diferitele protocoale de comunicatie, cum ar fi Bluetooth sau Wi-Fi, va permit sa conectati drona la un computer, smartphone sau tableta.

Functia GPS – dronele ce dispun de aceasta functie, stiu locul de unde au inceput sa zboare si se intorc singure la locul din care au decolat in cazul in care exista vreo problema. (Totusi va recomandam sa nu va bazati numai pe acest lucru).

Navigatia prin GPS – aceasta functie va permite sa urmariti traseul dronei sau sa o trimiteti pe un traseu stabilit anterior.

Streaming video – dronele cu aceasta functie va permit sa afisati un flux video live pe computer, smartphone sau tableta. Veti vedea pe ecran, exact ceea ce vede drona de sus.

Puterea – greutatea dronei, capacitatea bateriei, viteza elicelor afecteaza durata si distanta de zbor.

Foto/Video – dronele ce au camera video integrata va ofera flexibilitate in utilizare si posibilitatea de a captura imagini mult mai usor si mai ieftin.

Varietatea de drone disponibile pentru vanzare este inca destul de limitata; exista cateva marci de drone comerciale, cum ar fi Parrot, DJI, drone Hubsan, care domina piata. In functie de marime si functii, o drona poate sa coste de la aproximativ 150-200 lei si pana la 5000-6000 de lei.

Informatii drone

In continuare va prezentam cateva informatii pe care ar trebui sa le stiti inainte de a cumpara o drona si alte accesorii drone necesare:

Cum se controleaza drona? Unele drone sunt controlate cu o aplicatie de pe computer sau tableta, in timp ce altele au nevoie de o telecomanda ce seamana cu un controller de la jocurile video.

Cat de departe poate zbura drona, inainte de a pierde semnalul? In timp ce dronele mai mici si mai ieftine pot ajunge undeva la aproximativ 100-150 de metri distanta, cele high-end si scumpe, pot zbura si pana la 1000 de metri distanta.

Pentru ce vreti sa utilizati drona? In calitate de consumator, sansele sunt foarte mari sa doriti o drona pentru a filma dintr-o perspectiva mai interesanta sau doar pentru a va bucura de zborul cu un astfel de gadget. Insa, daca aveti de gand sa utilizati drona pentru aplicatii practice (cum ar fi sa realizati filmari profesionale pentru reclame sau pentru nunti, sau sa folositi o drona pentru a supraveghea o zona), atunci trebuie sa fiti constienti de faptul ca exista mai multe tipuri diferite de drone dintre care puteti alege. Astfel, veti putea face o alegere bazata pe caracterul practic al nevoilor dvs.

Cat timp poate zbura o drona pana cand trebuie schimbata bateria? Initial, dronele au fost proiectate cu un motor cu ardere interna in interior, dar din cauza cerintelor de putere si limitari de distanta (sa nu mai amintim si de zgomotul si greutatea mai mare), dronele folosesc acum baterii Li-ion sau Li-po. Capacitatea acestora este acum de la 150 mAh pana la 3000-4000mAh. Iar ca durata de zbor, intre 7 minute si 30 de minute, cele mai performante.